Rade Končara 9, Donji Vidovec
Tel: 040/615-105; Fax: 040/615-105

Izdavanje propusnica Općine Donji VidovecREPUBLIKA HRVATSKA
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
OPĆINA DONJI VIDOVEC
STOŽER CIVILNE ZAŠTITE


S obzirom da na pojedinim područjima postoji znatno povećani rizik od prijenosa bolesti COVID-19, a kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg širenja bolesti, zabranjuje se napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka, sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, donesenoj od Nacionalnog stožera civilne zaštite dana 23. ožujka 2020. godine.

Zabrana se ne odnosi na:
■ promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja (propusnica – odgovorna osoba u pravnoj osobi)
■ dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe (propusnica – odgovorna osoba u pravnoj osobi)
■ izvješćivanje javnosti (propusnica – odgovorna osoba u pravnoj osobi)
■ stanovnika koji zahtjevaju hitnu medicinsku skrb (propusnica – izabrani liječnik obiteljske medicine)
iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština (propusnica – nadležni stožer civilne zaštite)
■ putovanja na posao i s posla, ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće (propusnica – odgovorna osoba u pravnoj osobi)
■ žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19 (propusnica – odgovorna osoba u pravnoj osobi)


Stožer civilne zaštite Općine Donji Vidovec izdaje propusnice SAMO za one koji prebivalište i stalno boravište napuštaju iz vitalnih razloga poput skrbi o starijima, djeci i kupnje hrane (izvan mjesta prebivališta).
S ciljem smanjenja rizika prijenosa bolesti COVID-19, omogućeno je ovo elektronsko podnošenje zahtjeva, temeljem kojega će Vam propusnica biti dostavljena putem elektroničke pošte. Molimo Vas da ispunite obrazac.