KANALIZACIJA DONJEG MEĐIMURJA-SASTANAK I OBILAZAK TERENA - Općina Donji Vidovec
Disable Preloader

Novosti

Održan je sastanak vezan uz gradnju kanalizacije aglomeracije Donja Dubrava te organiziran terenski obilazak mjesta gradnje.  Na sastanku i obilasku sudjelovali su predstavnici jedinica lokalne samouprave Preloga, Svete Marije, Donjeg Vidovca, Donje Dubrave i Kotoribe te predstavnici  Hrvatskih voda, Međimurskih voda, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike kao i djelatnici JASPERS-a.


(JASPERS je partnerstvo za tehničku pomoć u okviru kojeg djeluju tri partnera (Europska komisija, Europska investicijska banka (EIB) i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD))


u okviru ovog instrumenta zemlje korisnice dobivaju neovisan savjet koji im služi kao pomoć u pripremi visokokvalitetnih velikih projekata koji će se sufinancirati iz dva strukturna i investicijska fonda EU-a (Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda), u svrhu prikupljanja informacija o spremnosti i statusu projekta za prijavu za sufinanciranje kroz EU fondove.)


Prema riječima predstavnika JASPERS-a projekt je u redu te će dobiti pozitivno mišljenje, a to znači i skori početak realizacije projekta, početak gradnje očekuje se u ljetu ove godine. Predviđena vrijednost projekta je cca 190 milijuna kuna.  


Natrag
scroll to top