Dani zlata i starih zanata - Općina Donji Vidovec
Disable Preloader

Novosti

Pozivamo vas  u nedjelju 23. rujna od 10 sati u hotel Golf na drugu po redu manifestaciju "Dani zlata i starih zanata" koju organizira Općina Donji Vidovec u suradnji sa hotelom Golf, te Turističkom zajednicom Međimurske županije. 

 
Cilj manifestacije je očuvanje starih zanata Općine Donji Vidovec i zanata donjeg dijela Međimurja s posebnim naglaskom na ispiranje zlata.
U nedjelju 23. rujna organiziran je sajam tradicijskih obrta gdje ćete imati priliku upoznati se sa starim zanatima; ispiranjem zlata, te zanatima poput medičarstva, košaraštva, izrade proizvoda od komušine, te vidjeti i kušati proizvode obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

U sklopu manifestacije organizira se i vožnja čamcem kanalom „HE Dubrava“ do ušća Mure u Dravu, te demonstracije ispiranja zlata Moto nautičkog kluba "Vidovski zlatari" na sprudu s polascima u 11:00, 13:00 i 15:00 sati. Kulturno-umjetnički program počinje u 14:30 sati.

Bogat je i gastronomski sadržaj te ćete moći degustirati jela poput „zlatarske juhe“, „zlatarskih žganci“, „zlatarskog kalampera“, gibanice, proste mazanice, kuružnjače, i cicvare. 

 

Zajedno očuvajmo naše stare tradicijske zanate. Vidimo se!


Natrag
scroll to top