Zeleni korak 2019. - Općina Donji Vidovec
Disable Preloader

Novosti

U srijedu 17. travnja 2019. godine u poslijepodnevnim satima u dvorištima Matične i Područne škole bilo je poprilično užurbano. Provodila se  eko-akcija Zeleni korak  iz područja ekološke održivosti koju je pokrenuo dm – drogerie markt  već 2012. godine. Zeleni korak akcija je prikupljanja i recikliranja starog papira u hrvatskim osnovnim školama s ciljem podizanja razine ekološke svijesti.


Ponosni smo na naše male ekologe koji su u ovogodišnjoj akciji u Donjoj Dubravi prikupili 6 980 kg, a u Donjem Vidovcu 5 060 kg što ukupno iznosi  12 040 kg odnosno  preko 12  tona papira. Na sudjelovanje u akciji učenici su potaknuli  i članove svoje obitelji, susjede i prijatelje koji su im zdušno pomogli skupljati i dovesti stari papir do škole,  a naš je domar Vlado sav taj papir izvagao, utovario i pripremio za isporuku.


Učenici su iznova osvijestili da je zaštita okoliša naša zajednička briga i da ćemo ga samo brigom uspjeti očuvati  za budućnost. Procjenjuje se da svaka tona recikliranog papira spasi od sječe oko 17 stabala pa možemo reći da smo uključivanjem u ovu hvalevrijednu akciju spasili 204 stabla. Tu činjenicu moramo stalno imati na umu jer šuma može živjeti bez čovjeka, ali čovjek ne može živjeti bez šume.


Natrag
scroll to top