Poštovani,


obavještavamo vas da se u terminu 16. - 18. l" />

Osnovna radionica „Standardi financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge - I. modul“ - Općina Donji Vidovec
Disable Preloader

Novosti

Poštovani,


obavještavamo vas da se u terminu 16. - 18. lipnja 2020. godine u Državnoj školi za javnu upravu održava osnovna radionica „Standardi financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge - I. modul“.


Trodnevna radionica održava se u trajanju od 24 trening sati, a svrha radionice je polaznike upoznati s pozitivnom praksom, standardima, mjerilima i kriterijima financiranja projekata i programa organizacija civilnoga društva iz javnih izvora (državnog i lokalnog proračuna i fondova EU). Radionica je namijenjena službenicima koji surađuju s udrugama i drugim organizacijama civilnoga društva i nemaju prethodnog znanja o aktivnosti suradnje javne/lokalne uprave i organizacija civilnoga društva te službenicima koji imaju osnovno predznanje o navedenim temama, ali ga žele dodatno unaprijediti i osvježiti.


Cilj radionice je izgradnja kapaciteta državnih i lokalnih službenika te razmjena iskustava s kolegama iz drugih tijela posebno u razdoblju globalne pandemije uzrokovane koronavirusom COVID 19 koja je imala za posljedicu odgađanje ili smanjivanje opsega mnogih aktivnosti organizacija civilnoga društva, dok su se davatelji sredstava susreli sa značajnim smanjenjem prihoda u svojem proračunu.


Prijave na radionicu već su moguće putem portala Državne škole za javnu upravu – lipanj 2020.


Podsjećamo kako Ured za udruge Vlade RH, osim standardne radionice osnovnog modula, provodi i naprednu radionicu  - „Standardi financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge - II. modul“.


Napredna dvodnevna radionica namijenjena je državnim i lokalnim službenicima koji rade na poslovima suradnje sa organizacijama civilnoga društva i koji su prethodno pohađali osnovni (I.) modul izobrazbe na temu Standarda financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge.  


Dvodnevna radionica održava se u trajanju od šesnaest trening sati, a svrha radionice je unaprijediti osnovno znanje o primjeni standarda financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge, kroz korištenje konkretnih primjera iz prakse i poticanje sudionika edukacije da samostalno dođu do rješenja stvarnih problema kroz rad u malim grupama i case-study metode.


Novi termini za napredni modul radionice planiraju se od jeseni, a o točnim terminima ćemo Vas obavijestiti putem mrežne stranice Državne škole za javnu upravu i elektroničkom poštom.


Zainteresirane pozivamo da svoje mjesto rezerviraju što prije zbog velikog interesa.


S poštovanjem,


Vlada Republike Hrvatske - Ured za udruge


Opatička 4, Zagreb


Tel: + 385 1 4599 810


Fax: + 385 1 4599 811

Natrag
scroll to top