PREDSTAVNICI OPĆINE DONJI VIDOVEC SUDJELOVALI SU NA PRVOM SASTANKU PROJEKTIH PARTNERA U SKLOPU PROJEKTA TWO RIVERS ONE GOAL II - Općina Donji Vidovec
Disable Preloader

Novosti

Predstavnici Općine Donji Vidovec, načelnik Josip Matulin i pročelnica Jelena Dominić prisustvovali su u petak, 02. listopada 2020. godine prvom sastanku projektnih partnera u Goričanu, koji se održao u sklopu prekograničnog projekta Two Rivers one Goal II.


Radi se o projektu Sustainable water tourism along Mura and Drava River II (akronim: Two Rivers one Goal II) ukupne vrijednosti gotovo 900.000,00 € u kojem se Općina Donji Vidovec nalazi u ulozi projektnog partnera. Ovaj projekt nastavak je završenog projekta Two Rivers one Goal koji se provodio od 2017. do 2019. godine, a sufinanciran je sredstvima Europske unije putem prekograničnog programa Interreg Mađarska – Hrvatska 2014.-2020.


Osim predstavnika Općine Donji Vidovec, sastanku su nazočili i predstavnici ostalih partnera, načelnik Općine Goričan Mario Moharić, načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić te načelnica Općine Tótszerdahely Viktória Havasi. Ispred Europske grupacije za teritorijalnu suradnju MURA RÉGIÓ ETT prisustvovali su Tislér István i zamjenik župana Josip Grivec koji je ujedno i predsjednik te grupacije.


Tehnička pomoć na provedbi projekta za Općinu Donji Vidovec je tvrtka LEOTA PROJEKTI d.o.o. ispred koje su prisustvovale direktorica Leonarda Tarandek, te suradnice na projektu Antonija Švec i Maja Čosić koje su predstavile projektne aktivnosti i najvažnije projektne indikatore. U sklopu ovog sastanka potpisan je i Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, kojeg je kao predstavnik vodećeg partnera ispred konzorcija potpisao načelnik Općine Goričan, Mario Moharić. U sklopu sastanka dogovorili su se daljnji koraci oko same provedbe projekta, koji je započeo 01. rujna 2020. godine.


Najvažnija aktivnost Općine Donji Vidovec koja će se provesti u sklopu ovog projekta je izgradnja i uređenje tradicionalnog etno-parka u svrhu promocije i prezentacije tradicijskih obrta, s naglaskom na tradiciji ispiranja zlata. Etno-park će se sastojati od pet drvenih kućica u kojima će se izložiti tradicionalni alati, a u njima će se moći pronaći sve informacije o tradicionalnim obrtima, osobito o ispiranju zlata. Kao i su sklopu prethodnog projekta prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska Two Rivers one Goal, i u sklopu ovog projekta predviđene su četiri demonstracije ispiranja zlata koje će se održati u organizaciji Općine Donji Vidovec.


Ukupna vrijednost projekta iznosi 888.876,76 € uz stopu sufinanciranja Europske unije od 85%. Iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava na razini cijelog projekta iznosi 755.545,23 €.


Ukupan iznos koji je namijenjen za provedbu aktivnosti Općine Donji Vidovec iznosi 94.866,25 €, od kojeg 85% odnosno 80.636,31 €, dodjeljuje Europska unija. Iznos vlastitog sufinanciranja Općine Donji Vidovec iznosi 14.299,94 €.
Natrag
scroll to top