Božićna čestitka! - Općina Donji Vidovec
Disable Preloader

Novosti

Dragi vjernici i poštovani čitatelji ovih redaka prigodom proslave Isusova rođenja, dragog nam Božića.  To  je radosni dan, Isusov rođendan. Ovi  božićni blagdani koje mi kršćani radosno proslavljamo, danas, ovih dana, nekako su drugačiji. 


Mogli bismo reći stjerani smo u svoje kuće, uži krug obitelji i bolje nam se nigdje pojavljivati jer stalno nam odzvanja „Budimo odgovorni“ za druge i za sebe.  No,  vjera nas odvodi pred štalicu – jaslice,  pred malog Isusa, kojega s  pažnjom promatramo i u srcu s dubokom vjerom razmišljamo o Božjem promislu, o tome kako i zašto  se Bog rodio i došao  među nas i kako  zauvijek želi  biti s nama.  


Sam Božić nas poziva na radost jer maleni Bog dolazi, što s vjerom i prihvaćamo. Običaj je da si čestitamo Božić, to jest da podijelimo jedni drugima radost i stisnemo ruke, no ovih dana će to izostati po svim preporukama. 


Ali, čestitka  riječju  izgovorena  nek nam u srcu pruža i ruku s osmjehom lica  i upućuje  na Božićni događaj, stvarnost koja se dogodila i koja se stalno događa, Bog je s nama. Iako nećemo biti toliko tjelesno blizu, čestitka nek nas stalno povezuje i taj događaj radosti, nek bude znak našeg zajedničkog drugovanja!


Nažalost ove godine o Božiću neće biti blagoslova kuća kako ste već obaviješteni  pismom koje smo Vam uputili mi, svećenici našeg Preločkog dekanata.  „ …unatoč divnom običaju i potrebi posjećivanja u božićnom vremenu, noseći blagoslov rođenog Božića. To nas ipak ne sprečava da širimo blagoslov, te molitvom probijemo naizgled zidove koji nas međusobno udaljuju. Darujte Bogu i sebi vrijeme za molitveni obrazac blagoslova obitelji, te na taj način izmolite blagoslov, a mi svećenici ćemo itekako biti molitvom povezani s vama za vas. Ušao je u taj običaj i božićno darivanje svećenika, zvonara, kantora i ministranata. Svjesni da župa živi od dara župljana, ne smijemo zaboraviti svoju dužnost prema župi, čiji smo svi dionici i u ovoj situaciju kad se nećemo smoći susresti s vama.“


Prošle put kod blagoslova obitelji s vašom dozvolom sam snimio vas, vašu obitelj i potrudivši se izraditi fotografije i složiti u albume, Imam vas sve koji ste tada primili blagoslov. Ovih dana gledajući utakmice bez gledatelja,  na sjedalicama su bile postavljene fotografije gledatelja da bi igračima predočili da su s njima i da ih bodre.  Gledajući  i listajući albume, mogu biti vizualno povezan sa svima vama. Pa tako podijeliti preko  vaših slika  svima vama blagoslov.


Zato Vam od srca želim o blagdanu njegova rođenja – Božića, puno radosti, puno milosti, puno mira i  blagoslova   koju nam može dati samo on Bog i Čovjek.


U novoj 2021. godini  neka ispuni  Bog Vaš život mirom, ljubavlju  i dobrotom!  Blagoslovljen  Božić i sretna Nova godina!


 


Vaš župnik 


vlč. Mirko Pilaj


 
Natrag
scroll to top