Obavezno cijepljenje pasa protiv bjesnoće - Poziv na cijepljenje pasa - Općina Donji Vidovec
Disable Preloader

Novosti


Ovim putem pozvala bih sve mještane Donjega Vidovca na cijepljenje pasa protiv bjesnoće koje je i dalje obavezno, razlika je tome da li se pas mora cijepiti svake godine ili svake druge, što ovisi o dosadašnjem statusu vakcinacije. Ukoliko netko ima nedoumica oko idućeg datuma cijepljenja neka slobodno kontaktira Veterinarsku ambulantu Donja Dubrava. Dostupni smo na broj telefona: 040/688 - 936; 099 529 8920 (Mateja) ili 098 491 629 (Tonček). 

Uz obavezno cijepljenje pasa provodi se i obavezna dehelmintizacija pasa, odnosno čišćenje pasa (i mačaka) od crijevnih parazita koji su zarazni i za ljude, time štitimo ne samo zdravlje kućnih ljubimaca nego i nas samih, posebno naše djece koja provode vrijeme sa svojim ljubimcima. S time na umu skrenula bih pažnju vlasnike mačaka da se također pobrinu za njihovo zdravlje, posebno zato jer su mačke kao pravi lovci prisutni sve posvuda u našim dvorištima. U asortimanu ambulante imamo preparate protiv nametnika u obliku tableta i ampula. Sa porastom temperatura "aktivirali" su se  i oni drugi nametnici, a to su krpelji, dok sezona buha nikada niti ne prestaje, pa ovim putem podsjećam da i protiv ovakvih nametnika imamo rješenje - ampule, tablete i/ili ogrlice sa produženim djelovanjem.

Svaka promjena vlasništva pasa se mora evidentirati u Upisniku kućnih ljubimaca (lysacan), dakle svako uginuće, prodaja ili nestanak psa se mora prijaviti u nadležnu veterinarsku ambulantu, budući da se psi čipiraju unatrag 10-ak godina skupilo se mnogo pasa koji više nisu "aktivni" ali su još uvijek u sustavu. Stoga molim sve bivše, sadašnje, pa i buduće vlasnike pasa da pravovremeno prijavljuju uginuća i sl. svojih kućnih ljubimaca. Putovnica (plava knjižica koja se dobiva prilikom čipiranja pasa) istih se neškodljivo uklanja. Unaprijed zahvaljujem!

 

Srdačan pozdrav!

 


Mateja Padavić, dr. med. vet.
Natrag
scroll to top