Izaslanstvo Općine Fužine iz Primorsko goranske županije predvođeno načelnikom Davidom Bregovcem posjetilo je jučer Međimursku županij" />
Općine Donji Vidovec i Fužine odlučile se povezati. Načelnica Bojana Petrić želi promovirati vrijednosti i potencijale Donjeg Vidovca - Općina Donji Vidovec
Disable Preloader

Novosti

Izaslanstvo Općine Fužine iz Primorsko goranske županije predvođeno načelnikom Davidom Bregovcem posjetilo je jučer Međimursku županiju, prilikom kojeg je održan radni sastanak sa načelnicom Općine Donji Vidovec Bojanom Petrić.

Riječ je o dvije Općine slične veličine, s velikim potencijalom u daljnjem turističkom razvoju.

Fužine su smještene na tri akumulacijska jezera koja se koriste kao potencijal za razvoj ribolovnih natjecanja i aktivnosti sportskog ribolova.

Donji Vidovec pak je smješten uz rijeku Dravu s aktivnim udrugama koje promoviraju prirodne vrijednosti toga kraja. I jedna i druga općina nastoje iskoristiti potencijale, privući veći broj gostiju i razvijati infrastrukturu korištenjem europskih sredstava i prekogranične suradnje.

Načelnici Bojana Petrić i David Bregovec dogovorili su suradnju da se kultura, tradicija i povijest Donjeg Vidovca predstave na manifestacijama u Fužinama kroz nastup Kulturno umjetničkih udruga, tradiciju ispiranja zlata i sportskih udruga.

„Donji Vidovec ima niz vrijednosti i potencijala koje namjeravam predstaviti i promovirati kroz suradnju s drugim lokalnim samoupravama. Prije nekoliko dana naša tradicija ispiranja zlata na rijeci Dravi izazvala je pozornost izaslanstva iz Njemačke, a tu tradiciju želim nametnuti kao jedinstvenu turističku vrijednost ovoga kraja“- naglašava načelnica Petrić.

Sporazum o suradnji i prijateljstvu potpisati će se tijekom rujna u Fužinama, zaključeno je na sastanku na kojem su uz načelnika Bregovca nazočili direktorica ureda za turizam Silvija Sobol, direktor komunalno trgovačkog društva Fužine Dino Piljić, i viša savjetnica za financije Tea Štimac, te župan Međimurske županije Matija Posavec.
Natrag
scroll to top