Danas 06. siječnja 2024. godine s početkom u 17 sati u prostorijama Ribičkom doma SRD „ Mrena” od" />
Godišnja skupština udruge SRD " Mrena" Donji Vidovec - Općina Donji Vidovec
Disable Preloader

Novosti

Danas 06. siječnja 2024. godine s početkom u 17 sati u prostorijama Ribičkom doma SRD „ Mrena” održana je redovna godišnja skupština. Na početku skupštine sve prisutne pozdravio je predsjednik udruge Vladimir Kučan te započeo s izvješćem o radu u 2023. godini i planovima za 2024. godinu.


Sudeći po izvješću predsjednika ovo je bila zaista pohvalna godina za članove i simpatizere udruge SRD „ Mrena”


Odrađeno je 19 radnih akcija, članovi su redovito čistili okoliš oko samog ribičkog doma, promijenjen je crijep na krovu ribičkog doma, trenutno je u izgradnji spremište i sanitarni čvor uz ribički dom, postavljena je cijev od 12 m za vodu kako bi se olakšao boravak u samom ribičkom domu.


Organizirali su već tradicionalni Zrinski kotlić gdje se u kuhanju graha natječu sve Donjovidovske udruge, za Dane Općine organizirali su društveno natjecanje članova ŠRD Mrena, te sa susjednim društvom ŠRD „ Štuka” iz Donje Dubrave „ Malu školu ribolova” koja je unatoč velikim vodostajima rijeke Drave bila uspješno odrađena uz zaista veliku zainteresiranost naših najmlađih mještana.


U suradnji sa Općinom Donji Vidovec organizirali su Vuzmenku i čišćenje za Dan planete zemlje, te se redovito odazivali svim sastancima udruga i manifestacijama koje je organizirala Općina.


Sudjelovali su i na manifestaciji „Lov na zlatarski prsten” u organizaciji MNK „Vidovski zlatari” , Memorijalu Dragutin Cenko u organizaciji LD „Patka” Sveta Marija – Donji Vidovec te na ribičkom natjecanju „Ščukin grunt” u organizaciji SRD „štuka” u Donjoj Dubravi.


Tajnik društva SRD „Mrena” Vladimir Lukša podnio je financijsko izvješće za 2023. godinu.


Planovi za 2024. godinu su : izgradnja skladišta i sanitarnog čvora koje je u tijeku, postavljanje sunčanih panela na krov ribičkog doma, uređenje okoliša i sadnja drveća oko samog ribičkog doma, bojanje ribičkog doma zbog zaštite od vanjskih utjecaja, uz Općinu Donji Vidovec riješiti problematiku oko državnog zemljišta na kojem se dom nalazi, organizirati manifestacije „ Zrinski kotlić”, Vuzmenku, Čišćenje prirode za Dan planete zemlje, Društveno natjecanje članova povodom Dana Općine Donji Vidovec, sudjelovati na županijskim natjecanjima i manifestacijama unutar Općine Donji Vidovec.


Na kraju skupštine obratili su se uz riječi podrške i čestitke Željko Dolenec, Tihomir Dominić, predstavnici susjednih ribolovnih društva iz Donje Dubrave, Svete Marije, Donjeg Mihaljevca i Kotoribe, te tajnik Saveza SRD Međimurske županije gospodin Ivica Jakupak i Općinska načelnica Bojana Petrić.


Čestitke članovima i simpatizerima na postignutim rezultati i sretno u 2024. godini.


Bistro!


Tekst: BP


Foto: JŠ/VK/BP
Natrag
scroll to top