Godišnja redovna skupština Kulturno umjetničkog društva Donji Vidovec - Općina Donji Vidovec
Disable Preloader

Novosti

Dana 10. veljače 2024. godine u prostorijama Doma kulture održana je redovna godišnja skupština Kulturno umjetničkog društva Donji Vidovec.


Uz članove društva prisutni su bili predstavnici mjesnih udruga, tete iz vrtića, načelnica Bojana Petrić te mnogi simpatizeri društva.


Skupštinom je predsjedala Marta Nestić, uz članove Magdalenu Krištofić i Mihaela Matotek te zapisničarku Gordanu Zvošec. Izvještaj o radu društva podnio je predsjednik udruge Nikola Matulin i napomenuo da je društvo održalo 38 nastupa u 2023. godini. Financijski izvještaj podnio je blagajnik Franjo Šestak, dok je izvještaj nadzornog odbora podnio Mihael Matotek.


Zanimljiva informacija je da u godini imamo 53 tjedna, dakle po ovome možemo zaključiti da je društvo imalo svaki drugi tjedan nastup u 2023. godini.


Sve aktivnosti društva donosimo u nastavku:


VELJAČA - radnu godinu započeli smo s uređenjem, čišćenjem naše prostorije, zatim su mame naših malih folkloraša održale radionicu te su šivale i izrađivale kostime za naše najmlađe fašenke, održali smo godišnju izvještajnu Skupštinu udruge te sudjelovali u Vidovskom fašenku


OŽUJAK - mlađa skupina folkloraša i tamburaša sudjelovala je u Goričanu u kulturnom dijelu programa sportsko rekreativne manifestacije 2. Festivala nordijskog hodanja, sudjelovali smo u akciji čišćenja okoliša na području naše Općine


TRAVANJ - mlađi folkloraši i tamburaši gostovali su u Murakeresturu na manifestaciji Dan hrvatske zavičajne kuće, te smo sudjelovali  na manifestaciji Zrinski kotlić u organizaciji ŠRDa Mrena i to s mlađom i starijom ekipom kuhara. Starija sekcija folkloraša nastupila je na 22. smotri Međimurskog folklora i 16. smotri koreografiranog folklora u Donjoj Dubravi. Od strane stučne komisije svrstani smo u 4 najbolje skupine na smotri i odabrani da  predstavljamo Međimurje u Brestovcu pored Požege na njihovoj smotri folklora.


SVIBANJ – mame i tate naših malih folkloraša pekli su langoše u sklopu prvenstvene 


utakmice NK Vidovčana te samim time prikupljale dobrovoljni prilog koji je bio namijenjen organizaciji smotre dječjeg folklornog stvaralaštva. Pjevači i tamburaši u sastavu Josipa Lukša, Lorna Zvošec, Domagoj Matulin i Karlo Nestić natupili su na 14. dječjoj smotri Međimurskih popevki u Sv. Martinu na Muri. Dramska sekcija gostovala je u Podbrestu povodom Majčinog dana te izvela dva skeča.


Organizirali smo 8. Međunarodnu smotru dječjeg folklornog stvaralaštva „Majci na dar“ koja okuplja prijateljske dječje folklorne skupine s ciljem  očuvanja tradicije, prenošenje na mlade naraštaje i upravo prezentiranje naših najmlađih čuvara tradicije i kulture zavičaja iz kojeg dolaze.


LIPANJ – naši najmlađi članovi Lara Horvat i Lovro Horvat nastupili su na manifestaciji Drmeš-DA u Zagrebu na poziv selektora Gorana Knežević i osvojili simpatije publike, gostovali smo u Brestovcu kod Požege na smotri folklora “Dođi diko večeras na sijelo“ na koju smo predloženi od selektora gospodina Ivančana na nastupu u Donjoj Dubravi.


Dječja skupina folkloraša, tamburaši i Alojz Nestić  nastupili su na svečanoj sjednici Općine Donji Vidovec, organizirali smo Festival folklora i tradicije „Vidovo 2023.“ koji je okupio prijateljske nam folklorne skupine iz Hrvatske i inozemstva.


Mali folkloraši bili su na „manifestaciji” pod nazivom „Na sladoledu s načelnicom“ ,


tamburaši su gostovali u Ljubljani na kulturno-turističkoj manifestaciji Začuti Hrvaško u organizaciji Saveza hrvatskih društava u Sloveniji. Dramska sekcija nastupila je u kulturnom programu u okviru sportskih igara umirovljenika.


SRPANJ – mali folkloraši nastupili su na 57. Malim vezovima u Đakovu. Za nastup su  odabrani kao najbolja skupina na smotri dječjeg folklora u Maloj Subotici 2022. godine.


Nekoliko ekipa našeg društva sudjelovalo je u „Lovu na zlatarski prsten” u organizaciji Moto nautičkog kluba Vidovski zlatari, dio naših folkloraša i tamburaša nastupio je u Legradu na festivalu „Iz bakine škrinje” s našim prijateljima folklorašima HKDMa Ljubljana


RUJAN – mali folkloraši putovali su u Budimpeštu u posjet Tropicariumu i ZOOu. Putovanje koje su zavrijedili svojim radom u očuvanju kulture i tradicije. Ekipa naših kuharica i kuhara kuhali su bograč na memorijalu Dragutin Cenko u organizaciji LD Patka.


Tamburaška sekcija gostovala je u Škofjoj Loki u Sloveniji na 11. Saboru Hrvatske kulture u Sloveniji, dio plesača i tamburaši nastupili su zajedno s folklorašima HKDMa Ljubljana na međunarodnom folklornom festivalu FAKS u Rovinju i Pazinu.


LISTOPAD – Gordana Zvošec i Magdalena Krištofić sudjelovale su na folklornom seminaru u Donjoj Dubravi koji je vodio gospodin Ivančan umjetnički voditelj ansambla LADO.


Tamburaška sekcija nastupila je na 3. Dječjim folklornim susretima u Žiškovcu kao pratnja dječjoj skupini Žabice iz Ljubljane. Nastupili smo na manifestaciji udruge umirovljenika povodom Međunarodnog dana starijih osoba.


STUDENI – nastupili smo na 10. jubilarnoj Međimurskoj popevki u Ljubljani, mali folkloraši nastupili su na 21. Smotri dječjeg folklornog stvaralaštva u Maloj Subotici. Velika pohvala za njihov nastup jer su drugu godinu za redom proglašeni kao najbolja dječja skupina i odabrani da predstavljaju Međimurje na Vinkovačkim jesenima 2024. godine.


Alojz Nestić nastupio je na memorijalu teti Lizi u Donjoj Dubravi, gostovali smo u Delnicama na 8. Međunarodnoj smotri folklora u organizaciji tamošnjeg folklornog društva


PROSINAC – organizirali smo Božićni sajam u sklopu adventa u Donjem Vidovcu, tamburaška sekcija svirala je na misi polnoćki i Božićnoj svetoj misi. Aktivnosti u 2023. godini završavamo sa 2. Blatobranskim turnirom u stolnom nogometu, ujedno dobrodošlicom doma Marcelu Matulinu koji  je boravio od lipnja 2023. u Americi.


Ukupno 38 aktivnosti našeg društva, spomenimo tu još i mnoštvo proba i raznih priprema; toliki broj nastupa, odnosno aktivnosti društvo nije imalo nikada do ove 2023. godine napomenuo je predsjednik društva Nikola Matulin te se zahvalio svim donatorima i sponzorima, prije svega načelnici Bojani Petrić i mnogim drugim prijateljima koji su nas financijski pomogli u 2023. godini. Hvala svima koji nas podržavate, koji nas budete podržavali. Ujedno pozivamo sve koji su voljni pjesme, plesa, druženja, naučiti svirati tambure da su dobro došli u naše društvo.


Čestitke na uspješnom radu uputili su predsjednici mjesnih udruga te načelnica koja je istaknula da podržava rad društva i naravno da će pomagati u svakom pogledu. Načelnice je uputila riječi zahvale i podrške i voditeljima skupine Magdaleni Krištofić, Gordani Zvošec te Nikoli Matulinu koji su lideri ovog društva, velik trud i odricanje je iza njih te im od srca hvala. Ponosna sam što Donji Vidovec ima ovako kvalitetno kulturno umjetničko društvo.


Planovi za 2024. su veliki i nadamo se da ćemo većinu i realizirati. Veselimo se novim izazovima na probama, novim nastupima i putovanjima poručuju nam iz KUD-a Donji Vidovec.


I za kraj hvala prijateljima iz drugih udruga na pomoći oko organizacije Božićnog sajma, a i drugih događaja na kojim jedni drugima pomažemo i surađujemo. Tu prije svega hvala udruzi umirovljenika, Društvu naša djeca, Moto nautičkom klubu Vidovski zlatari, LD Patka, DVD-u Donji Vidovec, ŠRD-u Mrena i tetama: Lidiji, Draženki i Kristini te djeci iz našeg vrtića. 


Hvala donatorima koji su nas sponzorirali na bilo koji način i pomogli nam time u organizaciji naših manifestacija:  


Tomislavu Glavaku, Karloci Mladenu, Horvat Mladenu, Đuri Kaliniću, Damiru Markaču – Đuriju, Miroslavu Cenko, Dragani Horvat,  Alenu Vadas,  Nikolini Cenko, Ani Nestić, Tomislavu i Lidiji Matulin, Andriji Friščić, obitelji Njari Branko i Đurđica,  Josipu Grivcu, Bojani Petrić, Stjepanu Šimuniću,  teti Kristini, Lidiji, Draženki i djeci iz vrtića, slastičarni Ferrero,  VI putovanja vlasnika Darka Jambrešića, prijateljima iz firme Bazinga, Muraplastu Kotoriba, Zavodu za kontrolu kvalitete i consulting vl. Saša Horvat, OPG Borović vl. Ivan Borović, Mišić d.o.o. vl. Dejan Mišić, Proming d.o.o., Pekara Sjemenka vl. Dalibor Hujs, caffe bar Still Donji Vidovec, grupa Oaza, Auto M Sveta Marija.


Hvala Međimurskoj županiji i županu Matiji Posavcu na potpori, hvala zamjeniku župana g. Josipu Grivcu na pomoći i potpori,  načelnici Bojani Petrić koja podupire rad našeg društva i naravno očekujemo i daljnju potporu jer nam je važna. Naš doprinos i zahvala na tome jest da čuvamo i  širimo kulturno nasljeđe naših predaka, nastupimo gdje god je potrebno da uveličamo neki događaj ili manifestaciju u okviru Općine. Vjerujte da društvo ima jako dobru reputaciju i da za nas i naš rad i doprinosu u očuvanju kulture i tradicije znaju gotovo po cijeloj Hrvatskoj, a slobodno rečem i šire. 


Hvala svim članovima, voditeljima sekcija KUDa, djeci i roditeljima.


Nakon skupštine druženje se nastavilo u sportskom duhu;


1. mini Blatobranski turnir u stolnom nogometu.
Natrag
scroll to top